', 'auto', {'allowLinker': true, 'cookieDomain': 'auto', 'name': 'personal'}); ga('personal.send', 'pageview'); ga('create', 'UA-30244962-1', 'auto', {'allowLinker': true, 'cookieDomain': 'auto', 'name': 'oneclick'}); ga('oneclick.send', 'pageview');
Supernem og lynhurtig champignonsuppe...

Grov lakse-spinattærte…

I går fik jeg besøg af en af mine allerbedste veninder – og hun skulle selvfølgelig ikke snydes for noget lækker aftensmad!

Jeg har længe ønsket mig at eksperimentere lidt med madtærter – hvorfor jeg først er kommet i gang nu, ved jeg ikke – for resultatet af min første madtærte blev fuldstændig perfekt!

Til 1 stor tærte – 4 personer.
Dej til bund
100 gram fuldkornshvedemel
100 gram groft rugmel
1 dl skyr
0.5 dl olie (jeg brugte rapsolie, men olivenolie er klart anvendeligt)
Fyld
3 æg
200 gram hytteost, cheasy 1.5%
400 gram helbladet spinat – jeg brugte optøet fra frost – knuget fri for væde
100 gram champignon i små stykker
100 gram gravad laks i skiver – du kan sikkert sagtens bruge en anden rest laks også!
Et drys parmesan
Salt

Bland ingredienserne til dejen og bred den ud i en smurt tærteform. Dejen kan være en anelse mosaik agtig, men den er nem at få til at hænge sammen i formen – du skal dog ikke forvente at kunne rulle den ud og ‘lægge’ den over i formen.
Forbag tærtebunden i ca 10 minutter ved 180 grader varmluft.
Bland imens æg, hytteost, salt sammen og tilsæt derefter spinat og champignon. Tag den forbagte bund ud af ovnen, hæld fyldet i og læg til sidst skiver af laks ovenpå og afslut med et drys parmesan. Bag i ovnen på 170 grader varmluft i ca 30-35 minutter – til tærten er gylden – den må hellere være en anelse mere mørk end lys 🙂

SAMSUNG

HOLD K*** den smagte godt!

Jeg serverede en helt basic grøn salat til – iceberg, ærter, agurk, tomat. Dertil lidt forskellig dyppelse fra køleskabet – bl.a. grøn og rød pesto – men dyppelse er bestemt ikke nødvendig når tærten spises med det samme den er færdig 🙂

SAMSUNG

Bonusinfo: har i dag spist rester af tærten og den er næsten endnu lækrere dagen derpå som kold 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Supernem og lynhurtig champignonsuppe...