', 'auto', {'allowLinker': true, 'cookieDomain': 'auto', 'name': 'personal'}); ga('personal.send', 'pageview'); ga('create', 'UA-30244962-1', 'auto', {'allowLinker': true, 'cookieDomain': 'auto', 'name': 'oneclick'}); ga('oneclick.send', 'pageview');

Grov lakse-spinattærte…

I går fik jeg besøg af en af mine allerbedste veninder – og hun skulle selvfølgelig ikke snydes for noget lækker aftensmad!

Jeg har længe ønsket mig at eksperimentere lidt med madtærter – hvorfor jeg først er kommet i gang nu, ved jeg ikke – for resultatet af min første madtærte blev fuldstændig perfekt!

Til 1 stor tærte – 4 personer.
Dej til bund
100 gram fuldkornshvedemel
100 gram groft rugmel
1 dl skyr
0.5 dl olie (jeg brugte rapsolie, men olivenolie er klart anvendeligt)
Fyld
3 æg
200 gram hytteost, cheasy 1.5%
400 gram helbladet spinat – jeg brugte optøet fra frost – knuget fri for væde
100 gram champignon i små stykker
100 gram gravad laks i skiver – du kan sikkert sagtens bruge en anden rest laks også!
Et drys parmesan
Salt

Bland ingredienserne til dejen og bred den ud i en smurt tærteform. Dejen kan være en anelse mosaik agtig, men den er nem at få til at hænge sammen i formen – du skal dog ikke forvente at kunne rulle den ud og ‘lægge’ den over i formen.
Forbag tærtebunden i ca 10 minutter ved 180 grader varmluft.
Bland imens æg, hytteost, salt sammen og tilsæt derefter spinat og champignon. Tag den forbagte bund ud af ovnen, hæld fyldet i og læg til sidst skiver af laks ovenpå og afslut med et drys parmesan. Bag i ovnen på 170 grader varmluft i ca 30-35 minutter – til tærten er gylden – den må hellere være en anelse mere mørk end lys :-)

SAMSUNG

HOLD K*** den smagte godt!

Jeg serverede en helt basic grøn salat til – iceberg, ærter, agurk, tomat. Dertil lidt forskellig dyppelse fra køleskabet – bl.a. grøn og rød pesto – men dyppelse er bestemt ikke nødvendig når tærten spises med det samme den er færdig :-)

SAMSUNG

Bonusinfo: har i dag spist rester af tærten og den er næsten endnu lækrere dagen derpå som kold :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Vær den første til at kommentere på indlægget.
 Seneste plus
 
Supernem og lynhurtig champignonsuppe... > 
Luk
Næste indlæg
Godeftermiddag :-) Der har været vældig stille på bloggen i lidt tid - jeg har været syg længe, m

Se næste indlæg >
Til forside
x