', 'auto', {'allowLinker': true, 'cookieDomain': 'auto', 'name': 'personal'}); ga('personal.send', 'pageview'); ga('create', 'UA-30244962-1', 'auto', {'allowLinker': true, 'cookieDomain': 'auto', 'name': 'oneclick'}); ga('oneclick.send', 'pageview');
Let, lækker sommerdessert

Fødselsdagsmenu

Godformiddag =)

Som skrevet på bloggens facebook, havde jeg i lørdags fødselsdag hvilket indebar lækker mad, selvfølgelig 😉

Menuen blev som følger – alle opskrifter til 6 personer (og der blev rester) :
Lakseroulade
Okseculotte med bønnesalat, broccolisalat, persillecreme, flute, smør og nye kartofler
Blåbærdrøm

Forret: Lakseroulade
Grøntsagsfladbrød – jeg brugte dog lidt mere squash og lidt mere HUSK
150 gram koldrøget laks
2 dl fast skyr – jeg bruger den økologiske fra Thise
1 dl philadelphia
En halv dusk dild
Saften fra en halv citron
Salt

Bag grøntsagsfladbrødet som i opskriften. Lad det køle helt ned, mens du laver fyldet. Skær laksen i småstykker og vend den med de øvrige ingredienser.

foto 1(22)

Smør fyldet ud på – min fik en anelse for meget i den ene ende, da dejen her var lidt for tynd, men det betød ikke noget, da jeg bare rullede den ‘hullede’ del ind 🙂

Rul den stramt, men uden den går i stykker. Vikl den ind i film og lad den trække i køleskabet i et par timer…

foto 4(7)

Således – skær ud og anret. Jeg toppede med lidt caviar også…

foto(2)

Hovedret: steg med tilbehør
En passende steg/culotte, hvad du har lyst til – beregn ca 150 gram pr. næse
broccolisalat
Kartofler
Smør – også hvidløgssmør
Bønnesalat:
4-500 gram grønne bønner
2 dl revet parmesan
Forskellige olier og eddiker – jeg brugte basilikum, citron og granatæbleeddike
Salt
Persillecreme:
4 dl skyr
En sjat fløde
1 dl friskhakket persille
1 tsk sennep
Salt, peber
Flute, smør

foto 1(23)

Beklager det død-elendige billede, men gæsterne ventede og jeg var sulten 😉

Bønnesalaten:
Vend i alt 1.5 dl olie (jeg blandede mine) med en halv dl eddike/balsamico. Rør med lidt salt og halvdelen af parmesanen…

foto 3(12)
Jeg er så heldig at være indehaver af en parmesan/basilikum-salt, som jeg brugte..

foto 1(24)

Læg bønnerne i fad og hæld skiftevis den blandede olie og frisk parmesan ud over…

Persillecreme:
Vend alle ingredienserne, smag til og servér.

Kartofler, flute og smør serverer du som du plejer 🙂

Desserten – Blåbærdrøm
2 dl fløde pisket til skum
4 dl skyr
3 blade husblas – lagt i blød og derefter vandbad
2 spsk Pineau eller anden letsød spiritus
1-2 tsk lakridspulver (alt afhængigt af smag)
Korn fra en halv stang vanille
2 spsk sødemiddel – jeg bruger enten SØD eller PerfectSØD
Eventuelt ekstra flødeskum til pynt

350 gram frosne blåbær
2-3 spsk sødemiddel
1 spsk vand

Pisk skyren i flødeskummen med spiritus, lakrids, vanille og 1 spsk sød. Tilsæt 1 spsk spiritus til det opblødte husblas og vend det i cremen/skummen. Anret i portionsglas og stil på køl – overdækket med sølvpapir eller film.

Skold blåbærrene (medmindre du bruger friske) og kom dem i en gryde med sød og vand. Lad simre under låg i 20-30 minutter.. Lad det køle helt af inden du anretter ovenpå skummen.

foto 2(19)

Ååååh de blev fine! 😉

foto 4(6)

Desserten blev lavet med udgangspunkt i den her dessert, men jeg justerede en del i forhold til husblas og flødeskum….

foto 5(2)

Voila! Serveret med et glas Pineau 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let, lækker sommerdessert