', 'auto', {'allowLinker': true, 'cookieDomain': 'auto', 'name': 'personal'}); ga('personal.send', 'pageview'); ga('create', 'UA-30244962-1', 'auto', {'allowLinker': true, 'cookieDomain': 'auto', 'name': 'oneclick'}); ga('oneclick.send', 'pageview');
Broccolisalat (uden sukker) LCHF

Let, lækker sommerdessert

Godeftermiddag 🙂

I går lavede jeg lækker grillmad og til dessert et nyt eksperiment: en slags fromage med rabarber, sherry og vanille! – opskriften længere nede i indlægget!

foto 1(18)

Fin, ik’?! 😉

Til forret fik de andre bruschetta, hvor jeg lavede en blanding med finthakkede, friske tomater, frisk basilikum, hvidløg og salt + basilikum-olie..
Da jeg jo ikke spiser brød, lavede jeg en lidt anderledes forret til mig selv – dog stadig med tomatblandingen on the side 🙂

foto 4(4)
Beklager det skæve billede – mig og teknik er ikke altid venner 😉

Som det kan ses, er det såmænd bare tynde stave emmentaler med serranoskinke om, på en bund af salat 🙂

Til Hovedret stod den på bøffer, salat, nyopgravede kartofler, hvidløgssmør og en krydder’sauce’..

foto 5(1)

Og nårh ja, en masse feta 😉

Men nu til desserten!

4-6 personer – det er en ret stor/fyldig dessert!
Fromagen kan laves dagen før, men som minimum 6 timer inden servering:
500 gram skyr fra Thise (den er mest fast) – alternativt græsk yoghurt
1-2 spsk fløde
1 tsk rålakridspulver
Korn fra 1 stang vanille
2 spsk kokosmel
3 + 1 spsk tør sherry – eller anden tør spiritus
4 blade husblas

Kom husblassen i koldt vand, mens du varmer en gryde op til vandbad. Kram husblassen fri for væde og smelt den over vandbad – tager få minutter.
Pisk skyr med alle andre ingredienser – spiritus til sidst – gem den ene spsk til husblassen!
Når husblassen er smeltet, kommes den sidste spsk spiritus i og det hele hældes nu i skyrblandingen under svag piskning.. Smag til og tilsæt eventuelt mere af noget efter smag 🙂

Anret i portionsglas, dæk med film og sæt på køl.

foto 1(19)

Rabarberkompot – kan laves dagen i forvejen også, men igen minimum 6 timer før servering:
350-400 gram friske rabarbere
Korn og stang af 1 vanillestang
2 dl vand
1 tsk non-oxalsyre (hvis dine rabarbere er meget syrlige)
3-4 spsk flydende SØD/Perfect Sød eller lignende sødemiddel (sukker, hvis ikke du er sukkerracist som mig 😉 )

Vask rabarberne og skær dem i små stykker – ca 0.5×0.5 cm. Kom vand i en gryde og lad det koge. Tilsæt rabarber, sød og korn + stang af vanillen i gryden. Skru helt ned og lad det simre 20-30 minutters tid, indtil rabarberne har den konsistens du ønsker. Smag til og tilsæt evt. mere SØD.
Kom kompotten i en skål – fjern vanillestangen – og lad den køle helt ned inden anretning.

foto 3(10)

NU skal der anrettes! 🙂 Gerne 1-2 timer inden servering, så kompotten når at sætte sig sammen med fromagen…

foto 2(18)

Jeg piskede lidt flødeskum og anrettede med – det gjorde sig fortrinligt!!

foto 4(5)

Mmmmmh!!! Og se nu vanillen….

God sommer!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Broccolisalat (uden sukker) LCHF